سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مهندسی توسعه نظام اجتماعی
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی از دیدگاه مقام معظم رهبری


 
 اقتصاد به چه معناست؟ حماسه به چه معناست؟ حماسه اقتصادی به چه معناست؟
اقتصاد در یک عبارت ساده به معنای مهندسی نیازمندی‌های مادی یک جامعه در سه بخش تولید، توزیع و مصرف است یعنی، اقتصاد تولید، اقتصاد توزیع و اقتصاد مصرف. اقتصاد دارای یک درون و یک بیرون است. درون آن همان چگونگی اداره تولید، توزیع و مصرف میباشد و بیرون آن، محیط یا محورهای لجستیک تولید، توزیع و مصرف از جمله سرمایه‌گذاری، مالیات، صنعت و فن آوری، بازرگانی و تجارت خارجی، صادرات و واردات. نیروی انسانی و کار هستند و پس از تعیین این درون و بیرون، اقتصاد به معنای واقعی کلمه تعریف میشودواژه «حماسه» برگرفته از ادبیات انقلاب اسلامی و آرمان‌های آن و در مقابل فرهنگ دموکراسی مدرنیته و بر مبنای استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تعریف میشودحماسه اقتصادی نیز همانند ایده اقتصاد مقاومتی ایشان متناظر با حماسه سیاسی و دارای معنا و مفهوم خاص خود بوده و باید به شکل تخصصی مبانی آن مورد مطالعه قرار گیرددر یک کشف مبنا حماسه اقتصادی یعنی تبیین استقلال اقتصادی براساس درون و بیرون  اقتصاد کشور است.
براساس مبنای علم اقتصاد موجود باید درون و بیرون اقتصاد با اقتصاد منطقه‌ای، بین المللی و جهانی پیوسته و در هم تنیده باشد. به عبارت دیگر اقتصاد مطلوب به وابستگی و ادغام بیشتر در نظامات اقتصادی و تجارت بین الملل و جهانی و پذیرش تقسیم کار جهانی تعریف می‌شود.زیرا این نوع اقتصاد هم به صرفه و هم ثروت زا است. منطقه برای این اقتصاد فرصت و مزیتی استثنایی بوده و موجبات فراهم شدن سرمایه گذاری، دستیابی به استانداردها و عضوی فعال در عرصه منطقه و جهان میشود. آنگاه دانش تخصصی و بافت علمی آن کشور نیز دارای استراتژی شده و دنیای فرهنگ و علم آن نیز منظم میگردد. امنیت سرمایه گذاری در بخش سیاسی آن مستحکم شده و منافع ملی براساس اقتصاد تعریف می‌شود.
اما مبنای اقتصاد از دیدگاه رهبری قطعا این گونه نیست. از دیدگاه ایشان اقتصاد را به در هم تنیدگی بیشتر در نظامات موجود تعریف نمی‌نمایند یعنی ارتباط با نظامات اقتصادی داریم، اما ادغام و درهم تندیگی را نمی‌پذیرند. لذا تعریف استقلال اقتصادی در نزد ایشان همانند استقلال سیاسی متفاوت است. در مبنای موجود استقلال اقتصادی یعنی استفاده از فرصتها به هر قیمت است زیرا هدف بالا رفتن قدرت و ثروت است. در حالی که بر مبنای ایشان استقلال اقتصادی یعنی نه ظلم می‌کنیم و نه ظلم می پذیریم. بلکه متعادل‌ترین کشور در تنظیم ثروت علم و قدرت باشیم.ایشان می‌فرمایند استقلال سیاسی داریم که این استقلال سیاسی باعث شده است که آنها به ما فشارهایی وارد کنند لذا باید یک استقلال اقتصادی پیدا کنیم تا جلوی فشارها و حیله‌های آنها را بگیریم. (فشار سیاسی از طریق اقتصاد) مثلا در بخش مالی جلوی گشایش اعتبارات بانک‌های دنیا و بیمه و … را می‌گیرند. لذا در مهندسی مباحث اقتصادی باید به این مطلب توجه داشت که در مقابل جبهه‌ای از هجمه و تهدید قرار داریم. در حالی که بر مبنای موجود مقاومت نیست بلکه همگی آن فرصت و رقابت است. و  نکته آخر اینکه منظور از استقلال اقتصادی نگاه مطلق نگرانه به اقتصاد نیست به اینکه در همه چیز استقلال داشته بایم بلکه نه اطلاق و نه وابستگی و ادغام بلکه عمق بخشیدن به ارتباطات درونی و بیرونی.




نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » علیرضا انجم شعاع ( یکشنبه 93/2/7 :: ساعت 11:21 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مکتب سلیمانی در گذر ایام الله تاریخ و الزامات و موانع انتقام سخت
مکتب سلیمانی در گذر ایام الله تاریخ و الزامات و موانع انتقام سخت
مکتب سلیمانی در گذر ایام الله تاریخ و الزامات و موانع انتقام سخت
گزارش نشست علمی انجمن فقه در موضوع: وقف پول از دیدگاه امامیه
خلاصه طرح مطالعاتی استراتژی توسعه صنعتی کشور مسعود نیلی
فلسفه چگونگی اسلامی(6)
فلسفه چگونگی اسلامی(6)
فلسفه چگونگی اسلامی(4)
فلسف چگونگی اسلامی(3)
فلسفه چگونگی اسلامی (2)
فلسفه چگونگی اسلامی(1)
به مناسب هفته افشای حقوق بشر غربی
تبیین و تعمیق مولفه های صنعت موضوعاً براساس فلسفه شدن اسلامی د
جلسه اول سلسله نشست های انقلاب اسلامی- حجت الاسلام صدوق
تعریف سیستم و نگرش سیستمی
[همه عناوین(83)]

>> بازدید امروز: 14
>> بازدید دیروز: 4
>> مجموع بازدیدها: 69366
» درباره من

مهندسی توسعه نظام اجتماعی

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان

» صفحات اختصاصی

» طراح قالب